!!! Acest articol se afla in proprietatea intelectuala a SC ProDanceDj SRL. Copierea, incorporarea pe alte site-uri sau distribuirea acestuia fara acordul scris al SC ProDanceDj SRL constituie o infractiune si se pedepseste conform legii.  

PROGRAM MUZICA NUNTA

Fiecare nunta este diferita, prin urmare fiecare playlist este diferit. Exista insa anumite elemente care pot fi considerate standard. Pornind de la aceasta idee, va vom prezenta mai jos un program de muzica pentru nunti, realizat in  baza  experientei noastre.

Dorim insa sa mentionam ca principala calitate a unui dj pentru nunti este aceea de a intelege cat mai corect preferintele publicului si de a actiona in consecinta.

PRIMIREA MIRILOR

In mod traditional primirea mirilor se realizeaza pe marsul nuptial Mendelssohn’s Wedding March:

PRIMIREA INVITATILOR

In timpul primirii invitatilor, atat timp cat ciocniti paharele de sampanie recomandam folosirea marsului de mai jos. Este de preferat ca acest mars sa fie folosit doar la intrarea primului grup de invitati. Daca se foloseste ulterior pentru fiecare invitat/grup care soseste cu intarziere, acesta poate deveni un factor de stres pentru invitatii deja prezenti si oarecum un moment jenant pentru invitatii care intarzie, atragand toate privirile sunt asupra lor.

PERIOADA DE ACOMODARE CAFFE – CONCERT

In timp ce invitatii se aduna dj-ul va asigura o muzica ambientala. Aceasta poate fi muzica instrumentala, piese slow, reggae etc. Se recomanda ca ritmul acestor piese sa urmeze un trend ascendent astfel incat sa creasca buna dispozitie a invitatilor. (colajul de mai jos prezinta doar fragmente din piesele care pot fi folosite)

SERVIREA MANCARII

Se poate anunta printr-un mars specific astfel incat invitatii sa pofteasca la masa (recomandat in special atunci cand ospatarii restaurantului au un program de prezentare a mancarii) . In timpul mesei se poate pune orice gen muzical doriti atat timp cat este vorba despre piese mai lente “de ascultat”.

Recomandarea noastra este urmatoarea:

  • Aperitiv: program muzical compus din slow-uri cantate de catre artisti renumiti precum: Julio Iglesias, Vaya Con Dios, Richi E Poverri, Celentano, BZN, Smokie, UB40, Bob Marley, Queen etc.
  • Peste: muzica instrumentala greceasca (consideram ca ritmurile mediteraneene se potrivesc cu servitul pestelui).
  • Sarmale: muzica populara de ascultat
  • Friptura: muzica lautareasca precum Gica Petrescu, Nelu Ploiesteanu, etc.
  • Tort:  dupa clasicul La Multi Ani folosim piese precum Congratulation, Love and Marriage, Marry You


VALSUL MIRILOR

Noi recomandam ca acest dans sa fie dupa servirea aperitivului. Avantajele sunt urmatoarele: – invitatii au mancat (multi dintre ei ajung infometati la restaurant) – se realizeaza un moment pe ring, care face mai usoara ridicarea invitatilor la dans.  Aceasta piesa poate fi un vals, un tango sau un slow. Incercati sa alegi o piesa care sa va reprezinte si care sa va faca sa va simtiti leger pe ringul de dans. Pentru a spori efectul de WOW va recomandam sa alegeti pachetele noastre de fum greu, artificii sau lumini.

MUZICA DE DANS 

Aceasta se imparte in doua mari categorii:

  1. Muzica usoara:  disco anii 70 80 90, pop, pop-rock, rock & roll, latino, dance. Rolul dj-ului este acela de a urmari persoanele aflate pe ringul de dans si de a sesiza semnele de oboseala, de plictiseala, de placere, de bucurie etc, pentru a reusi sa inteleaga cat mai bine dorintele muzicale ale invitatilor. Mai jos va prezentam un colaj cu piese des folosite la evenimente: 
  2. Muzica populara: aceasta varieaza in functie de zona / zonele din care sunt invitatii.  Mai jos se poate asculta un posibil program de muzica populara cu piese din mai multe zone folclorice ale tarii  (acesta contine doar fragmente de piese):

MUZICA PENTRU OBICEIURI:

Aruncarea buchetului: Beyonce – All the single ladies

Voalul miresei: Ia-ti mireasa ziua buna

Jartea: Joe Cocker – You can leave your hat on