ASPECT FIZIC SI COD VESTIMENTAR

 1. Dj-ul trebuie sa prezinte un aspect fizic ingrijit. Sa fie barbierit, tuns, unghiiile taiate.
 2. Nunta este un eveniment elegant asa ca si vestimentatia Dj-ul trebuie sa fie in concordanta. Pantofii si sacoul sunt obligatorii. Avand in vedere totusi ca dj-ul se afla pe o „scena” se recomanda folosirea unor elemente de vestimentatie care sa-l scoata in evidenta. Ex: Se poate folosi un sacou casual, o cravata sau un papion viu colorate, etc.

COMPORTAMENT

 1. Un Dj nu trebuie sa stea pe scaun in momentul in care pune muzica si lumea danseaza.
 2. Atunci cand mixeaza un Dj trebuie sa para ca se distreaza si se simte bine, zambeste si se misca/danseaza in rtimul muzicii. Un astfel de comportament sporeste atmosfera in cadrul evenimentului.
 3. In discutiile cu invitatii dj-ul trebuie sa vorbeasca civilizat si pe un ton cald, mai ales in situatia in care persoana se afla in stare de ebrietate.
 4. Cand un invitat solicita o preferinta muzicala care nu se potriveste cu momentul evenimentului (ex: solicita un slow cand restul invitatilor danseaza hore),  Dj-ul trebuie sa-i comunice ca ii va onora cererea dar la momentul oportun. Sunt interzise raspunsuri de genul: „Nu se poate” „Nu vreau” etc. Un raspuns corect ar fi: „Am notat solicitarea dumneavoastra, in primul program de slow-uri am sa pun piesa”
 5. Nu se recomanda primirea de atentii financiare din partea invitatilor in primul rand din urmatorul motiv: Daca un invitat vine la inceputul petrecerii si lasa o „spaga” pentru o anumita solicitare muzicala, in mod cert va avea si pe parcursul evenimentului alte cerinte care poate unele din ele nu se vor potrivi cu ce se intampla pe ringul de dans. Pe langa acest motiv un dj este platit de organizatori  pentru a distra invitatii, lucru care presupune a pune o muzica pe gustul acestora.
 6. Este recomandat sa discutati in timpul evenimentului cu mirii astfel incat sa aflati daca sunt multumiti de muzica sau daca vor sa mai adugati / eliminati anumite genuri. Nu trebuie insa exagerat, pentru miri este o seara foarte incarcata si nu este indicat sa-i incarcati suplimentar cu diverse probleme pe care le puteti rezolva voi ca si dj.
 7. Dj-ul trebuie sa colaboreze pentru reusita evenimentului cu echipa foto-video si seful de sala. Orice moment important care urmeaza sa se intample trebuie anuntat si echipei foto-video. Ex: Dansul mirilor, tortul etc.

VORBITUL LA MICROFON

 1. Este obligatoriu pentru prezentarea momentelor precum dansul mirilor, tortul etc.
 2. Este recomandat  dupa ce s-a servit un fel de mancare se reia programul de dans.
 3. Cand se trece de la un gen muzical la altul se recomanda ca acesta sa fie anuntat astfel incat persoanele aflate pe ringul de dans sa constientizeze ce se intampla. Ex: Trecerea de la un program de hore sarbe la un program de slow-uri trebuie anuntata printr-o fraza de genul „Sa continuam cu o piesa mai lenta pentru a va mai odihni”  sau trecerea de la o piesa slow la una ritmata „Haideti sa crestem ritmul” etc
 4. Trebuiesc evitate ticurile verbale de genul „Ok….” sau „Si…..”
 5. Este interzis cantatul peste piese,  sunetele onomatopeice etc